tisdag 9 februari 2010

Om vi inget gör så kanske det går......



...... eller som myten säger om strutsen jag gömmer huvudet i sanden. Vad händer då?

Idag fick jag ett pressmeddelande. Den borgerliga majoriteten i landstinget inbjuder nu, fem i tolv, till caféträffar om vårdvalet på tre platser i länet.

Inom S i Jönköpings län har vi folkbildat om vårdvalet sen i oktober. Så som vi i arbetarrörelsen vill och ska göra vid stora systemskiften. Vi har folkbildat tillsammans med ABF och fått det kallat skrämseltaktik. Vi har åkt på varje inbjudan och informerat. Vi har varit på partimöten, hos handikapporganisationer, hos seniorer och fackliga. Berättat, förklarat och svarat på frågor. Varit ärliga om det som vi inte tycker lika med majoriteten.

Nu pågår valet för länsinvånarna. En hel del synpunkter kommer från undrande länsinvånare, en del ganska kritiska. Då bjuder den borgerliga ledningen in till olika konditorier för att prata vårdval. Är det bättre sent än aldrig? Vem betalar fikat? Varför gör de det nu?

Frågorna kring vårdvalet är inte färre idag än när vi tog beslutet. Själv är jag mest nyfiken på var notan för detta projekt slutar. Undrar om det kommer nån redovisning. Eller gör de som strutsen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar